Μ. Αντωνίου: «Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς»

Μ. Αντωνίου: «Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με επίσημη αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έλαβε ευρεία δημοσιότητα, γίνεται αναφορά για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καστοριάς. «47. Νοσοκομείο Καστοριάς: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές».
Σε πρόσφατη μάλιστα επίσκεψη μου στο Νοσοκομείο Καστοριάς διαπίστωσα για μία ακόμη φορά το συνεχιζόμενο, χρόνιο και εντονότατο πρόβλημα που παρατηρείται στον Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς από την εμφανή έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μονίμως εκκρεμή περιστατικά που δεν εξυπηρετούνται με ατέλειωτες ώρες αναμονής.

Σε ένα Νοσοκομείο, που λόγω της νευραλγικής του θέσης απαιτούνται πάρα πολλές και επείγουσες διακομιδές το μήνα, οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς αναγκάζονται να υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς ρεπό, για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη της περιοχής και να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι έκτακτες διακομιδές προς μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, που ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη παράδοση των τριών νέων ασθενοφόρων, ότι «ο Τομέας θα ενισχυθεί με προσωπικό πολύ γρήγορα, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο», το πρόβλημα παραμένει.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου αναφορικά με την ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς;
  1. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς;
  1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο για τις μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, σύμφωνα με την αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Αντωνίου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.