Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Καστοριάς και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνδιοργάνωσαν από κοινού τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο πλαίσιο της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου. Τον σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τα στρατεύματα του Κεμάλ. Σε μια περιοχή που για 3000 χρόνια ανθούσε ο ελληνικός πολιτισμός. Σε μια περιοχή που η Ορθοδοξία ανέδειξε Αγίους. Αναγκαία η ιστορική μνήμη λοιπόν. Γιατί;Για να συνεχίσουμε να έχουμε εθνική συνείδηση. Για να αποστομώνουμε τους ανιστόρητους.

Και υπάρχουν τέτοιοι μέσα σ’ αυτούς που καθορίζουν τις τύχες μας και κατά καιρούς εκφράστηκαν κατά της γενοκτονίας!

Τους καταγγέλλω και τους περιφρονώ!

Αναγκαία η ιστορική μνήμη και για να καταδικάζουμε και τις σύγχρονες γενοκτονίες που συμβαίνουν ανά τον κόσμο. Αναγκαία η ιστορική μνήμη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ανά τους αιώνες σαν έθνος, σαν λαός σαν ορθόδοξοι χριστιανοί. Γιατί ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι ανελέητος!»

Leave a Reply

Your email address will not be published.