Κιμ: Έχουμε και άλλα… δωράκια για τις ΗΠΑ

Κιμ: Έχουμε και άλλα… δωράκια για τις ΗΠΑ

Σε νέα κλιμάκωση της έντασης με τις ΗΠΑ προχωράει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοινώνοντας σήμερα πως η τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή ήταν ένα “δώρο” για τις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα.

Ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

“Τα μέτρα αυτοάμυνας που έλαβε η χώρα μου, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ”, τόνισε ο Χαν.

“Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily ανέφερε πως ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας. Η εφημερίδα επικαλείται  μια πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών την οποία δεν κατονομάζει.

Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.