Καταγγελία επιβάτη για τα ΚΤΕΛ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Καταγγελία επιβάτη για τα ΚΤΕΛ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ανοίγοντας την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Ν. Καστοριάς, εμφανίζεται μία επιγραφή «Ταξιδέψτε γρήγορα και με ασφάλεια!». Πόσο ειρωνικό μπορεί να ακούγεται αυτό σε κάποιον που έχει όντως υπάρξει επιβάτης δρομολογίων από και προς την Καστοριά.

Το μόνο σχόλιο για το «γρήγορα» είναι ότι ουκ ολίγες φορές η ταχύτητα ξεπερνά τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι μη επιτρεπόμενο για τα λεωφορεία. Οπότε το λεωφορείο όντως φτάνει εγκαίρως στον προορισμό του, αφού έχουν γίνει παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. και κατ’ επέκταση να τίθεται θέμα ασφάλειας.

Σα να μην έφτανε αυτό, στις 31 Ιουλίου, οι επιβάτες (μία εκ των οποίων κι εγώ) του δρομολογίου των 18:30 από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη βίωσαν κάτι ασύλληπτο. Το λεωφορείο ξεκίνησε από την Καστοριά με το μέγιστο αριθμό επιβατών που χωράει. Πριν καν το λεωφορείο φτάσει στο Δισπηλιό, ανέβηκε ακόμη ένας επιβάτης με επικυρωμένο εισιτήριο χωρίς να μπορεί να καθίσει κάπου, καθώς όλες οι θέσεις ήταν πλήρεις. Στο Δισπηλιό περίμεναν άλλα 4 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είχαν επικυρωμένα εισιτήρια. Εκεί υπήρξε μία στάση των 20 λεπτών περίπου, γιατί ο οδηγός προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει και πως είναι δυνατόν να υπάρχουν διπλά εισιτήρια για την ίδια θέση. Αδυνατώντας να διώξει κάποιον από τους επιβάτες αφού όλοι είχαν εισιτήριο, αποφάσισε να τους πάρει όλους, βάζοντας 4 κορίτσια να καθίσουν στα σκαλιά και το διάδρομο στη μέση του λεωφορείου. Στους Αμπελόκηπους περίμεναν άλλα 2 άτομα με επικυρωμένα, επίσης, εισιτήρια κι επομένως ανέβηκαν κι αυτοί στο λεωφορείο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4 επιβάτες στη μέση του λεωφορείου καθιστοί ή ξαπλωμένοι στο διάδρομο και ένας επιβάτης καθιστός ή και όρθιος μερικές φορές στα σκαλιά στο μπροστινό τμήμα του λεωφορείου διπλά στον οδηγό. Αν σκεφτούμε την τραγική περίπτωση ατυχήματος, όχι απλά θα χτυπούσαν πολλά άτομα, δεδομένου και ότι κανείς ποτέ δεν φοράει ζώνη, αλλά από τα ΚΤΕΛ δε θα ήξεραν καν να δηλώσουν πόσα άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο, αφού ο οδηγός είχε χάσει το μέτρημα.

Άξιο αναφοράς είναι το άγχος που είχε ο οδηγός σ’ όλη τη διαδρομή και το οποίο αυξανόταν όλο και περισσότερο με τα συνεχή τηλεφωνήματα (ακόμη μία παραβίαση του οδηγού) που δεχόταν από συναδέλφους και τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ. Η μεγάλη απορία όλων ήταν γιατί δεν έβαλαν δεύτερο λεωφορείο αμέσως μόλις συνειδητοποίησαν το λάθος τους από το πρακτορείο. Ακόμη μία ιδέα θα ήταν αφού περνάει από Βέροια, να σταματήσει να αφήσει εκεί 6 επιβάτες να επιβιβασθούν σε ένα από τα συχνά δρομολόγια Βέροιας-Θεσσαλονίκης δωρεάν. Φυσικά από τα ΚΤΕΛ Ν. Καστοριάςφρόντισαν να μη συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά και το δρομολόγιο να ολοκληρωθεί με 5 επιβάτες όρθιους, ξαπλωμένους ή καθιστούς όπου μπορούσαν. Κρίνω απαράδεκτο για λόγους ευκολίας και εξοικονόμησης χρήματος να τίθενται τέτοια σοβαρά θέματα ασφαλείαςκαι ο νεαρός και άπειρος οδηγός να δέχεται να αναλάβει μία τόσο μεγάλη ευθύνη.

Ραφαηλία Αλεξίου

ktel-rafahlia

One Response to "Καταγγελία επιβάτη για τα ΚΤΕΛ Καστοριάς (φωτογραφίες)"

  1. Νίκος   12 Ιουλίου, 2017 at 10:38 μμ

    Το ίδιο συμβαίνει και με το κτελ Λιβαδειάς στο δρομολόγιο Αθήνα – Λιβαδειά.
    Έτυχε δρομολόγιο με 15 όρθιους επιβάτες. Ενημέρωσα την τροχαία, έριξε πρόστιμο και αφαίρεση πόντων από τον οδηγό.
    Φταίνε οι επιβάτες που δεν ειδοποίησαν την τροχαία. Δυστυχώς αυτή είναι η μοναδική λύση. Αλλιώς μυαλό δε βάζουν.

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.