Κακοκαιρία με εμμονή: Αναλυτικοί πίνακες για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Κακοκαιρία με εμμονή: Αναλυτικοί πίνακες για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Τη Δευτέρα 16/01, καθώς δευτερεύον χαμηλό του Βίκτωρος θα σχηματίζεται στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις  θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις – με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης – θα εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα). Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτ. Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, κατά διαστήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) τη νύχτα της Κυριακής 15/01 και το μεσημέρι της Δευτέρας 16/01.

Τονίζεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές της Νότιας και Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, όπου έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση του στρώματος χιονιού.

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις με πιο λεπτομερή στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Σ. Βουγιούκας-Κ. Λαγουβάρδος

Κυριακή 15/01/2017, Ώρα 1000

ΕΑΑ-Πεντέλη

kastoria

argos

nestorio

Leave a Reply

Your email address will not be published.