Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα από τις επόμενες ώρες, έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, με βροχές, καταιγίδες, και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Από την αρχή της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου 2017 και έως τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια, και έως αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, το βράδυ της Τρίτης, πέρα από τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται πολύ ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και το Αιγαίο.Καταιγίδες θα σημειωθούν στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού το απόγευμα της Δευτέρας 06/02 και το βράδυ της Τρίτης 07/02 (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση).

Πρέπει να σημειωθεί ότι: (α) καθ’ όλο το διάστημα της κακοκαιρίας οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά, και (β) ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικής σκόνης, σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, και στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο την Τρίτη και την Τετάρτη. Ως εκ τούτου, στις συγκεκριμένες περιοχές και ημέρες, υπάρχει πιθανότητα για λασποβροχές.

Α. Καραγιαννίδης

screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1486417449210 screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1486417502305 screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1486417680333

Leave a Reply

Your email address will not be published.