Καιρός: Αναλυτικά για Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο

Καιρός: Αναλυτικά για Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο

Σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές με λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 11 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 5 έως 12, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σχεδόν μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1487292656636 screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1487292679177 screencapture-meteo-gr-meteoplus-cf-cfm-1487292695065

Leave a Reply

Your email address will not be published.