Η Google μας αποκαλύπτει τις gaming προτιμήσεις των εφήβων

Η Google μας αποκαλύπτει τις gaming προτιμήσεις των εφήβων

Τα The Legend of Zelda, Grand Theft Auto και Minecraft βρίσκονται μέσα στο γκρουπ των πιο δημοφιλών franchises παιχνιδιών των εφήβων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Πρόκειται για ένα μέρος ενός Google guide, το οποίο εξερεύνησε τις προτιμήσεις των νέων και συγκεκριμένα του Generation Z, όπου περιλαμβάνονται οι γεννημένοι ανάμεσα στα μέσα των 90’s και στις αρχές των 2000’s.

Τα παραπάνω franchises, όμως, δεν βρίσκονται μόνα τους σε αυτό το επίλεκτο γκρουπ. Όταν πρόκειται για παιχνίδια, τα Call of Duty: Black Ops, Counter-Strike: Global Offensive και Pokemon βρίσκονται και αυτά στην κορυφή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Για τις ανάγκες της έρευνας αυτής, η Google εντάσσει στο Gen Z τους νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Σε ένα διαφορετικό μεν, αλλά σχετικό θέμα, βλέπουμε πως η πιο δημοφιλής σειρά κονσολών είναι η Xbox. Ένα αποτέλεσμα εντελώς αντίθετο στα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας, που απευθυνόταν στις ηλικίες 18 – 24 (Millennials), στις οποίες είναι πιο δημοφιλής η σειρά κονσολών PlayStation.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας προέκυψαν από τα δεδομένα 400 εφήβων εντός των ηλικιακών ορίων 13-17. Επίσης, δεδομένα από 800 Millennials χρησιμοποιήθηκαν για το guide.

Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, που προέκυψε από την έρευνα, ήταν η δημοτικότητα των σειρών The Legend of Zelda και Pokemon. Τα δεδομένα αποκτήθηκαν την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου του 2016, όταν και τα Legend of Zelda: Breath of the Wild και Pokemon Sun & Moon δεν είχαν ακόμη κυκλοφορήσει.

Πηγή: gr.ign.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.