Η συνέντευξη της K.W. Andri στο vivlio.net

Η συνέντευξη της K.W. Andri στο vivlio.net

Μέσα από τα έργα της φέρνει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε επαφή με τη φαντασία και το μυστήριο!

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τη γραφή;
Η πρώτη μου επαφή με τη γραφή, την οποία θυμάμαι, ήταν στα 9 μου. Είχα γράψει και εικονογραφήσει με ζωγραφιές μου ένα παραμύθι με άλογα. Μέχρι και σήμερα οι γονείς μου το έχουν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού.

Τι σημαίνει «γράφω» για σας;
«Γράφω» για μένα σημαίνει μοιράζομαι. Μοιράζομαι μηνύματα, συναισθήματα, ιστορίες. Ο κάθε χαρακτήρας που δημιουργώ και η κάθε σκηνή που διηγούμαι έχουν μεγάλη σημασία. Το κάθε μου βιβλίο είναι ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μου. Ξεκινάω να γράφω για τον εαυτό μου, καθώς μου αρέσει να χάνομαι στον κόσμο αυτό, και συνεχίζω να γράφω για τον αναγνώστη, ο οποίος θέλω όταν κλείσει το βιβλίο μου να αισθάνεται γεμάτος και πως έχει κερδίσει κάτι από αυτό. Ένα ταξίδι, καινούριους φίλους, μηνύματα αισιοδοξίας που θα τον βοηθήσουν ακόμα και στην καθημερινότητά του.

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή σας με τον κόσμο της λογοτεχνίας;
Ναι, υπήρξε κάποιος άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι σήμερα κοντά μας, όμως ακόμα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή μου με τον κόσμο της λογοτεχνίας και στο μεγάλο αυτό βήμα που έκανα στη ζωή μου.

Μιλήστε μας για την λογοτεχνική σας σειρά «Δίδυμες Φλόγες».
Τα βιβλία της σειράς αυτής ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε έναν παράλληλο κόσμο, τον οποίο έχω δημιουργήσει εξ ολοκλήρου εγώ. Δικά μου μέρη, πλάσματα ακόμα και γλώσσα. Στον κόσμο αυτό η μυθολογία συνυπάρχει αρμονικά με την πραγματικότητα, η φαντασία εισχωρεί ανεμπόδιστα στη λογική ροή του μύθου, γύρω από μια αέναη πάλη του φωτός με το σκοτάδι. Ο κόσμος έχει μάθει να φοβάται το σκοτάδι, τι γίνεται όμως όταν κάποιος φοβηθεί το φως;

Υπάρχει μια συνεχής και έντονη εξέλιξη των ηρώων καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, από το πρώτο κιόλας βιβλίο και μέσα από τα μάτια της ηρωίδας ο αναγνώστης το παρακολουθεί όλο αυτό. Συγχρόνως παρουσιάζεται και μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του ανθρώπου, η οποία είναι να «συλλάβει» την πραγματική ομορφιά και αλήθεια της ζωής. Η “δύναμη” της «Δίδυμης Φλόγας» έρχεται να διδάξει στους δύο κεντρικούς ήρωες, Κόλιν και Άνια, τον σκοπό που έχει ο καθένας τους στη ζωή αυτή, το θάρρος που κρύβουν μέσα τους, τη μεγάλη αλήθεια που ίσως και να είναι τρομακτική πολλές φορές, το κουράγιο που θα χρειαστεί να δείξουν και την έννοια της πραγματικής φιλίας αλλά και του έρωτα.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών» και «Το Φίδι του Ωκεανού». Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε βιβλίο εδώ:
http://www.didimesfloges.com

Πιστεύετε ότι το φανταστικό βρίσκει ανταπόκριση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό;
Τολμώ να πω πως βλέπω γρήγορες και ριζικές αλλαγές στο θέμα αυτό. Και χαίρομαι πολύ. Όλο και περισσότεροι έλληνες αναγνώστες ανταποκρίνονται πολύ θερμά στον κόσμο του φανταστικού. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια γίνονται και υπέροχες εκδηλώσεις βασισμένες στη φανταστική λογοτεχνία, είτε ξένη είτε ελληνική.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα θέλατε να είχατε γράψει;
Υπάρχουν πολλά βιβλία που θαυμάζω, όμως όχι. Δεν υπάρχει κάποιο που θα ήθελα να έχω γράψει. Πιστεύω πως το κάθε βιβλίο “ανήκει” σε έναν συγγραφέα, καθώς κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να διηγηθεί την ιστορία με τον ίδιο τρόπο και να μας περάσει τα ίδια μηνύματα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;
«Go big or go home», την οποία και έχω τατουάζ στο μπράτσο μου, γιατί μου αρέσει να ζω τη ζωή μου με τον τρόπο αυτό. Όταν κάνω κάτι, πάντα ρισκάρω και τα δίνω όλα.

Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Ναι, αυτόν τον καιρό γράφω το τρίτο βιβλίο από τη σειρά «Δίδυμες Φλόγες».

Έργα της συγγραφέως από τις εκδόσεις iWrite
Λογοτεχνική Σειρά «Δίδυμες Φλόγες»

Ο Βωμός των Πέντε Βουνών

Λένε ότι όσοι φοβούνται
το σκοτάδι δεν έχουν ιδέα
τι μπορεί να κάνει το φως.
Έχεις φανταστεί ποτέ
τι θα συμβεί αν ο άνθρωπος
αρχίσει να φοβάται το φως,
περισσότερο από το σκοτάδι;

 

Το Φίδι του Ωκεανού

Μια επική περιπέτεια στη θάλασσα. Η Άνια, ανακαλύπτοντας ποια είναι στο πρώτο βιβλίο «Ο Βωµός των Πέντε Βουνών», κινητοποιημένη από την αγάπη της και την αποφασιστικότητά της, σαλπάρει για ένα δύσκολο ταξίδι µε οµηρικά εµπόδια µέσα στη θάλασσα. Αντιμετωπίζει τροµερά τέρατα και απάνθρωπες συνθήκες, όµως έχει ήδη δοµήσει έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα, σπάνιο για γυναίκα. Η θηλυκή της αέρινη φύση συνυπάρχει αρµονικά µε το έντονο πάθος, την τόλµη, την αυτοθυσία. Ένας συνδυασµός που αρµόζει σε µια αληθινή πριγκίπισσα-πολεµίστρια.
Οι σύντροφοί της θα σταθούν ακοίµητοι φρουροί στο πλευρό της. Σκοπός, ανδρεία, θάρρος, αλήθεια, κουράγιο, τιµή, φως, φιλία, αγάπη, έρωτας, θα είναι οι σανίδες σωτηρίες στο απέραντο αρχιπέλαγος που θα διασχίσει για να µάθει για άλλη µια φορά ότι το σκοτάδι πάντα θα ηττείται και το φως της αγάπης πάντα θα θριαμβεύει, όµως… πόσο διαρκεί τελικά αυτή η µάχη; Από πόσες σκληρές µεταβάσεις θα πρέπει να περάσει µέχρι τη λύτρωση; Μέσα από µια γυµνή συνειδητοποίηση του εαυτού και του αυτοσκοπού η ηρωίδα, όπως και κάθε ήρωας, θα µάθει ότι µόνο όταν τελειώσει το δίδαγµα θα φτάσει στον προορισµό της.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η K. W. Andri κατάγεται από την Καστοριά. Είναι γεννημένη στις 12 Ιουνίου. Το βιβλίο «Το Φίδι του Ωκεανού» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και συνέχεια του πρώτου «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών», τα οποία ανήκουν στη σειρά «Δίδυμες Φλόγες».

 

 

 

 

tovivlio.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.