Η Ειρήνη του Αριστοφάνη σήμερα στο Άργος Ορεστικό

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη σήμερα στο Άργος Ορεστικό

Σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού και ώρα 18:15 η παράσταση “Η Ειρήνη του Αριστοφάνη” , μια παράσταση για παιδιά και όχι μόνο…

Σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction ταξιδεύει στην Ελλάδα με την «Ειρήνη» του πιο παλιού παραμυθά, του Αριστοφάνη,γνωρίζοντας στα παιδιά με απλό τρόπο τον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας…

Μία παράσταση που ενθουσίασε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά δημοτικού γυμνασίου και λυκείου που έκανε τους ενήλικες να γελάσουν αλλά και να κλάψουν από συγκίνηση. Μία παράσταση μαγική με πανανθρώπινο μήνυμαπου κάτι έχει να πει σε όλους!

Μία παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας. Ένα ταξίδι στον χρόνο, στο τότε, στο τώρα και στο πάντα με νταούλι, μικρά κρουστά, λύρα, κιθάρα, βιολί και μπουζούκι!

Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί «η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας»!

Λίγα λόγια για το έργο:

Υπόθεση:

Οι θεοί σιχάθηκαν τους ανθρώπους, λόγω των πολέμων και τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους να αφανιστούν. Ο Τρυγαίος ο Αθηναίος, ένας ειρηνόφιλος αμπελουργός, προσπαθεί να πετάξει στον ουρανό, πάνω σε ένα σκαθάρι, (που το ταΐζει κοπριές και ακαθαρσίες για να μεγαλώσει), ώστε να βρει τον Δία και να τον παρακαλέσει να σταματήσει τον πόλεμο.

Στον Όλυμπο, βρίσκει μόνο τον Ερμή, ο οποίος του αποκαλύπτει πως ο Πόλεμος φυλάκισε την Ειρήνη σε μια σκοτεινή σπηλιά και την είσοδο της την έφραξε με ένα τεράστιο αμετακίνητο βράχο. Ο Τρυγαίος, μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια των θεατών (!) καταφέρνει τελικά να ελευθερώσει την Ειρήνη και να τη φέρει πίσω στους ανθρώπους.

Ώσπου όμως να την εδραιώσει οριστικά στην ανθρωπότητα, απ’ το σπίτι του παρελαύνουν διάφοροι τύποι… Πολεμοκάπηλοι (οπλουργοί, ψευτομάντεις, συκοφάντες και δημαγωγοί), που προσπαθούν να ξαναφυλακίσουν την Ειρήνη, αλλά και αγρότες, τεχνίτες, δρεπανουργοί, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη διαφυλάξουν και να την προστατέψουν για να ζήσουν τίμια και με ηρεμία!

Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαικό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!

Leave a Reply

Your email address will not be published.