Επέστρεψαν τα χιόνια – Αναλυτικά τι θα γίνει τις επόμενες ώρες σε Καστοριά, Άργος, Νεστόριο

Επέστρεψαν τα χιόνια – Αναλυτικά τι θα γίνει τις επόμενες ώρες σε Καστοριά, Άργος, Νεστόριο

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιοι οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/01, τα φαινόμενα της ηπειρωτικής χώρας θα μετατοπιστούν βορειότερα με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται συνεχώς σε μεγαλύτερα υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, αλλά τα εντονότερα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στη Νότια Εύβοια, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Μέχρι αργά το βράδυ στη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Παράλληλα οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το πρωί της Τρίτης 24/01 και το μεσημέρι της Τρίτης  24/01 (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση).

 

 

argos kastoria nestorio

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.