Εκδηλώσεις μνήμης στην Κλεισούρα

Εκδηλώσεις μνήμης στην Κλεισούρα

Στην ιστορική Κλεισούρα πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Καστοριάς,  χθες Κυριακή 2 Απριλίου 2017, εκδηλώσεις μνήμης  προς τιμήν των 280 σφαγιασθέντων Κλεισουριέων κατά το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας της 5ης Απριλίου 1944, από τους Γερμανούς  κατακτητές και τελέσθηκε πάνδημο μνημόσυνο, χωροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Αναστάσιος Πετρόπουλος, Πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομικών Αρχών, εκπρόσωποι των κόμματων της Ελληνικής  Βουλής, Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων,  φορέων , συλλόγων  και κάτοικοι της Κλεισούρας.

Το ιστορικό της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και  τ. Δήμαρχο του ιστορικού Δήμου Κλεισούρας κ. Ιωάννη Τόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, την τραγική ημέρα της 5ης Απριλίου του 1944. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Τέλος, συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά το προσκλητήριο των νεκρών θυμάτων – μαρτύρων Κλεισουριέων της 5ης Απριλίου του 1944.

Leave a Reply

Your email address will not be published.