Γρεβενά: Ξήλωναν κεραίες κινητής τηλεφωνίας για τον χαλκό!

Γρεβενά: Ξήλωναν κεραίες κινητής τηλεφωνίας για τον χαλκό!

Γρεβενά: «Εξειδίκευση» στο ξήλωμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών εγκληματική ομάδα, η οποία ξήλωνε χάλκινα εξαρτήματα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε  Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Η σπείρα αποτελούνταν από τρία μέλη, που είναι υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42, 42 και 50 χρονών, τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2Στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα από διαρρήξεις που είχαν πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Ημαθίας, Κοζάνης και Γρεβενών και κατασχέθηκαν: 108 μπάρες χαλκού και 59 χάλκινα αντικείμενα, συνολικού βάρους  360 κιλών, τρεις μπαταρίες γεννητριών, καλώδια χαλκού και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως και 29 Ιανουαρίου 2017, διέπραξαν άλλες 19 κλοπές από σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Καβάλας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα-κυρίως χαλκού, συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Προανάκριση για το αν η σπείρα είχε εμπλοκή και σε άλλα παρόμοια αδικήματα διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published.