Αρχαία στο σπίτι 51χρονου στα Γρεβενά

Αρχαία στο σπίτι 51χρονου στα Γρεβενά

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν μία μεταλλική αιχμή δόρατος ή βέλους, ένα μεταλλικό νόμισμα και επτά μεταλλικά θραύσματα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από λαθρανασκαφές

Οι πληροφορίες ότι ένας 51χρονος είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα, οδήγησε στους άνδρες της Ασφαλείας να οργανώσουν αιφνιδιαστική επιχείρηση για να διενεργήσουν έρευνα στο σπίτι του στα Γρεβενά, από την οποία επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία που είχαν.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν μία μεταλλική αιχμή δόρατος ή βέλους μήκους 7,5 εκατοστών, ένα μεταλλικό νόμισμα, επτά μεταλλικά θραύσματα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από λαθρανασκαφές χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο όπου βρέθηκαν. Πάντως, κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία για να χρονολογηθούν.

Στην κατοχή του 51χρονου κατασχέθηκαν και δύο χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και για κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.