Αντωνίου για τη βία κατά των γυναικών: «Τις Γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα»

Αντωνίου για τη βία κατά των γυναικών: «Τις Γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα»

Το μήνυμα της βουλευτού Μαρίας Αντωνίου με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

“Η γυναίκα έχει πλέον κερδίσει μέσα στην κοινωνία τη θέση που της αξίζει, σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους. Παρ’ όλα αυτά όμως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν γυναίκες που κακοποιούνται ψυχικά, λεκτικά και σωματικά.

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών επιτείνεται παγκόσμια κάτω από την επίδραση της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της βίας παγκοσμίως είναι γυναίκες (80 – 85%). Σε αυτές περιλαμβάνονται τα θύματα της παράνομης εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καθώς και οι γυναίκες πρόσφυγες.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, ακολουθεί την τροχιά του υπολοίπου κόσμου. Η καθημερινή ανασφάλεια ξεσπά σε ενδοοικογενειακή βία. Η ανεργία, η φτώχια και η ανέχεια, η απογοήτευση και η έλλειψη ελπίδας οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Τα θύματα είναι γυναίκες όλων των ηλικιών, κάθε μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου.

Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες δεν φοβούνται και δεν σιωπούν απέναντι στη βία. Από το 2006 οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας θωράκισαν τα δικαιώματα των γυναικών ως προς την Ενδοοικογενειακή Βία με το Νόμο 3500/2006. Σήμερα, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας με το συμβολικό σύνθημα «Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο» διανέμουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό, μαζί με ένα λουλούδι, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στο Κιλκίς.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας, θέλω να συγχαρώ το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας, για την αξιόλογη και ουσιαστική δράση τους, που εκτείνεται συνεχώς και να τονίσω την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων σημαντικών δομών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας”

Μαρία Αντωνίου

Leave a Reply

Your email address will not be published.