Ύστατο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ύστατο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Από τις 7 το πρωί η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη από τη γαλανόλευκη, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν τιμητικό άγημα και η οικογένειά του: ο γιος του και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη με τις αδελφές της Κατερίνα και Αλεξάνδρα, αλλά και τα πολυάριθμα εγγόνια του, με πρώτο τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και την αδελφή του, Αλεξία.

Βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στις 15:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία αναμένεται να παραστεί σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η ταφή του θα γίνει αύριο (Πέμπτη 1η Ιουνίου) στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας στις 15:00.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. θα ταφεί δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, τη γυναίκα με την οποία πέρασε 60 από τα 99 χρόνια του πολυτάραχου βίου του.

ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η πολιτεία, με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, έχει αποφασίσει να τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία του.

Ωστόσο η οικογένεια του εκλιπόντος, με επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, εξέφρασε την επιθυμία να μη γίνει δημοσία δαπάνη.

http://www.efsyn.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.