Φθινοπωρινές ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης – πρόγραμμα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου

Φθινοπωρινές ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης – πρόγραμμα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου

Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Οι ξεναγήσεις κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι. Προγραμματισμένες ξεναγήσεις θα γίνουν επίσης το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
Ξεναγήσεις μπορούν να προγραμματιστούν και Σάββατο και άλλες μέρες και ώρες που σας διευκολύνουν αρκεί να υπάρχει έγκαιρη τηλεφωνική συνεννόηση με το 24670 62136.
Η ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζονται τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας και της Ελλάδας από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο. Μετά θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε τα φθινοπωρινά χρώματα και το υπέροχο αλπικό τοπίο ενώ παράλληλα θα συζητήσουμε για το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Η περιήγηση στο παρελθόν κλείνει με τη ξενάγηση στην έκθεση ιστορικής φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Μετά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Χρήσιμες πληροφορίες
• Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκυμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία
• Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. Καλύτερα να έρθετε μέσω Νεστορίου-Πεύκου. Τα τελευταία 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου που οδηγούν στο Πάρκο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο να έρθει.
• Προτείνουμε πριν έρθετε να στείλετε ένα μήνυμα εδώ στο σελίδα του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης για να επιβεβαιώσετε τη μέρα και την ώρα των ξεναγήσεων. Μπορείτε επίσης να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 για ερωτήσεις σχετικά με το εστιατόριο ή το ξενώνα.

parko-1 parko-2 parko-4 parko-5

Leave a Reply

Your email address will not be published.