Υποβλήθηκε η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Άργους Ορεστικού

Υποβλήθηκε η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Άργους Ορεστικού

Την Παρασκευή 30/11/2018 υποβλήθηκε στο ΕΠΑΝΕΚ η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.900.000 €.

Με την έγκρισή της η πρόταση αυτή αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του κέντρου της πόλης του Άργους Ορεστικού και να διαμορφώσει ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Αυτό θα γίνει μέσα από ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που ως στόχο έχουν την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του δημοσίου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, εντός της περιοχής παρέμβασης, που διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Έτσι, περισσότερες από 90 επιχειρήσεις (εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) συμμερίστηκαν την προσπάθεια του Δήμου Άργους Ορεστικού και του Επιμελητηρίου Καστοριάς για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στην περιοχή και συμφώνησαν τη συμμετοχή τους στη δράση, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμιστεί η καθοριστική συμβολή του Επιμελητηρίου Καστοριάς στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.