Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Φίλες και φίλοι

Όπως όλος ο κόσμος, ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές οι οποίες δεν είναι καθόλου ευχάριστες.

Έπειτα από τη νέα σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφασίστηκε να ζητηθεί και να τεθεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει επέκταση και αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν ληφθεί έως τώρα.

Απαιτείται πρωτίστως σύνεση και ψυχραιμία. Παράλληλα χρειάζεται να δράσουμε ακόμη πιο συντονισμένα και με περισσότερη πειθαρχία. Είναι σημαντικό να τηρούμε και να ακολουθούμε πιστά και με αυστηρότητα τις επίσημες οδηγίες της πολιτείας. Ο Δήμος Καστοριάς αυτό έκανε από την αρχή και αυτό συνεχίζει να κάνει.

Χειριζόμαστε την δύσκολη κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτές τις στιγμές η συμμετοχή και η στάση του καθενός είναι σημαντική και καθοριστική.

Τις τελευταίες μέρες δείξατε πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας. Παράκληση και έκκληση. Αυτή η υπεύθυνη στάση πρέπει να διατηρηθεί. Για όσο διάστημα χρειαστεί. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τις οδηγίες και κρατάμε την αισιοδοξία μας ψηλά. Αυτές τις ώρες, τίποτε δεν είναι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό από την υγεία όλων μας.

Η επόμενη περίοδος, όσο μακρά κι αν είναι, θα αποτελέσει μία σκληρή δοκιμασία. Πρέπει, τώρα στα δύσκολα, να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οφείλουμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι και δυνατοί. Και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Ο Δήμος Καστοριάς, οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε 24 ώρες το 24ωρο σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση. Είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Μετά από λίγο καιρό, θα είμαστε ξανά στον αγώνα της καθημερινότητας ακόμη πιο δυνατοί.

Video: https://www.facebook.com/gkorentsidis/videos/260931611596585/

Leave a Reply

Your email address will not be published.