Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Το Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Γιορτάζουμε, τιμούμε και αναγνωρίζουμε σήμερα την σημαντική προσφορά των Τριών Ιεραρχών, ως διαχρονικά πρότυπα εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.

Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αγωνίσθηκαν για μια Παιδεία, ως  διδασκαλία γνώσεων και ήθους.

Αυτόν τον σημαντικό ρόλο καλούμαστε να διαδραματίσουμε όλοι μας, μέσα από τον Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ώστε να αναδειχθούν οι αυριανοί πολίτες, οι αυριανοί Έλληνες των πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών, των παραδόσεων και της Ιστορίας μας.

Εύχομαι το έργο, τα κηρύγματα και ο βίος των Τριών Ιεραρχών να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα και οδηγό για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους νέους του τόπου μας και της πατρίδας μας, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται σήμερα.

Η Παιδεία αποτελεί τον καθρέφτη της αντίληψης που έχει ο καθένας για το μέλλον του τόπου. Συνεπώς, όταν μιλούμε για Εκπαίδευση και Παιδεία, είναι σαν να αναφερόμαστε στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, στην αναγεννημένη Ελλάδα που θέλουμε και για την οποία μαχόμαστε κάθε μέρα.

 

Μαρία Αντωνίου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Νέα Δημοκρατία

Leave a Reply

Your email address will not be published.