Τα θαυμαστά «κλικ» της φύσης

Εκπληκτικές φωτογραφίες από τον διαγωνισμό με τίτλο «Είναι υπέροχα εκεί έξω!»

Τα θαυμαστά «κλικ» της φύσης

Μια πολική αρκούδα οσμίζεται τον παγωμένο αέρα μέσα στο γνώριμο λευκό της τοπίο και με το φως του ήλιου να παίζει με τα χρώματα και τις σκιές στο παγωμένο τοπίο.

Πού να ήξερε πόσο την περίμενε ο Greg Gulbransen, από τη Νέα Υόρκη, που «καιροφυλακτούσε» ακριβώς για ένα τέτοιο κλικ. Η φωτογραφία αυτή εκτός από την ικανοποίηση που του προσέφερε του χάρισε και την πρωτιά στον διαγωνισμό «It’s Amazing Out There» που διοργανώνει το Weather Channel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά υποβλήθηκαν 66.000 συμμετοχές από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που όλοι στόχευαν στα 15.000 δολάρια του επάθλου.

Ο Greg Gulbransen αποταμίευε επί τέσσερα χρόνια και έκανε τον λεπτομερή σχεδιασμό του για να μπορέσει να κάνει το ταξίδι αυτή στη Μανιτόμπα του Καναδά, όπου και έβγαλε τη νικητήρια φωτογραφία του.

diagwnaisadm1

Ενθυμούμενος τη στιγμή της φωτογραφίας αφηγείται: «είπα στον εαυτό μου, ελπίζω να μπει μια αρκούδα μέσα σε αυτό το σκηνικό και τότε η αρκούδα μπήκε μέσα στο οπτικό μου πεδίο. Κρύωνα τόσο πολύ, δεν ένιωθα τα ακροδάχτυλά μου και παρακαλούσα να μην παγώσει η μπαταρία μου».

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η φωτογραφία μέσα από το σπήλαιο Jomblang της Ινδονησίας και στην τρίτη φωτογραφία από σφοδρή κακοκαιρία στο Τέξας.

diagwnaisadm2

diagwnaisadm3

diagwnaisadm4

diagwnaisadm5

diagwnaisadm6

diagwnaisadm7

diagwnaisadm8

diagwnaisadm9

diagwnaisadm10

Πηγή: newsbeast.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.