Σύσκεψη φορέων της Γούνας με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιο

Σύσκεψη φορέων της Γούνας με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιο

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε το Σάββατο 19 Ιούνιου 2021 ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Συντονιστή Οργανωτικού της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία κ. Αδάμ Στέργιο, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς της Ν.Δ. κ. Βελλίδη Βασίλειο,  την επικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Κα Νάτσιου Μαρία, τον Θεματικό Συντονιστή Εστίασης – Αναψυχής και Υπεύθυνο Τομέα Τουρισμού της Δ.Ε.Ε.Π. Καστοριάς της Ν.Δ. κ. Νώτη Ιωσήφ, τον Πρόεδρο Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Μπόραβο Νικόλαο και τον πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Τσιφλικιώτη Βασίλειο.

Τον κ. Στεργίου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Τσούκας Απόστολος.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Γ. κ. Itzhak Kohen, o Αντιπρόεδρος του Σ.Γ.Κ. κ. Γκιάτας Φαίδων,  ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων κ. Μιχαλόπουλος Αναστάσιος, ο Ταμίας  του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  κ. Χιόνος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιανοπωλητών Γούνας-Δέρματος-Παραδοσιακών και Τουριστικών Ειδών κ. Νικολακόπουλος Παναγιώτης και η Επιστημονική Συνεργάτης των Ε.Ο.Γ. – Σ.Γ.Κ. Κα Χριστίνα Ευαγγέλου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι φορείς της γούνας επικεντρώθηκαν σε θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων είναι:

  • Η ίδρυση Δημοπρατηρίου στην Π.Ε. Καστοριάς.
  • Η ένταξη του κλάδου της γούνας στους πληττόμενους ΚΑΔ μέχρι τέλους του έτους.
  • Η χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας για τη διεξαγωγή εκθέσεων.
  • Η υλοποίηση της εξαγγελίας του τ. Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδη Μ. για την ενίσχυση του κλάδου των Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων.
  • Η δημιουργία και η υλοποίηση προγραμμάτων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο της γούνας.
  • Η δημιουργία και η υλοποίηση προγραμμάτων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των εκτροφείων.

 

Ο κ. Τσούκας ενημέρωσε τον κ. Στεργίου για την αγαστή συνεργασία των φορέων της γούνας με τους τοπικούς Βουλευτές, ζητώντας παράλληλα την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους 15 μήνες εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης : «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για περισσότερο από ένα χρόνο δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης εκθέσεις και δημοπρασίες. Ο κλάδος της γούνας είναι 100% εξαγωγικός κλάδος και η υγειονομική κρίση λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ανασταλτικά. Σύσσωμοι οι φορείς της γούνας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, όχι μόνο για να διατηρήσουμε ζωντανό τον κλάδο της γούνας, αλλά και για να τον αναπτύξουμε. Φυσικά σε όλη αυτή τη προσπάθεια, χρειαζόμαστε και τη συμβολή από το Κεντρικό Κράτος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.