Σύνδεσμος Γουνοποιών «ο Προφήτης Ηλίας»: Πρόσκληση για δωρεά υλικού για τη δημιουργία Μουσείου Τέχνης της Γούνας

Σύνδεσμος Γουνοποιών «ο Προφήτης Ηλίας»: Πρόσκληση για δωρεά υλικού για τη δημιουργία Μουσείου Τέχνης της Γούνας

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» λειτουργεί ως ένας σύγχρονος οργανισμός με πρώτο μέλημα το να διασφαλίζει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για ασφαλές και αποδοτικό επιχειρείν για τον κλάδο της γούνας. Όμως, η θεμελιώδης αξία στην οποία ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς στηρίζει το όραμα, τους σκοπούς και τους στόχους του, είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την παράδοση. Σε αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ανάδειξη της τέχνης της γούνας ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην Καστοριά.

Το Μουσείο Τέχνης της Γούνας θα εγκατασταθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας και σκοπεύει να αναδείξει την παραγωγική ιστορία της επεξεργασίας και του εμπορίου της γούνας, την οποία συνδέει άρρηκτα με την ιστορία της Καστοριάς και επιθυμεί να την εντάξει ενεργά στο πολιτιστικό τοπίο της περιοχής. Το μουσείο μέσα από το πρίσμα της ιστορίας και της παράδοσης, θα αναδείξει και θα προβάλει τη διαχρονικότητα και την αειφορία της καστοριανής τέχνης της γούνας.

Για τις ανάγκες σύνταξης της απαραίτητης μουσειολογικής και μουσιογραφικής μελέτης, είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν τα αντικείμενα και το αρχειακό υλικό τα οποία μπορούν να εκτεθούν στην μόνιμη έκθεση του μουσείου. Το υλικό το οποίο θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία :

1. Χώρων έκθεσης μηχανημάτων για την επεξεργασία των γουνοδερμάτων και την παραγωγή των προϊόντων γούνας.
2. Πολυμεσικών εφαρμογών και ταινιών τεκμηρίωσης (φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, βίντεο, έγγραφα, κ.ά.)

Απευθυνόμενοι στα μέλη μας και σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, σας ζητούμε να προσφέρετε τα αντικείμενα και το αρχειακό υλικό τα οποία ενδεχομένως να διαθέτετε, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατό η καταγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την προσφορά των αντικειμένων και του αρχειακού υλικού μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στa τηλέφωνα 24670-22353, 24670-23116 (Ώρες λειτουργίας 8:30 – 16:30).

Με εκτίμηση
Εκ της Διοικήσεως

Leave a Reply

Your email address will not be published.