Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Καστοριάς: Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο Απομυελινωτικών Παθήσεων του ΚΝΣ.

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Καστοριάς: Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο Απομυελινωτικών Παθήσεων του ΚΝΣ.

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με απομυελινωτικές νόσους και συγκεκριμένα των ICD-10: G35 – πολλαπλή σκλήρυνση, G36 – άλλες οξείες διάχυτες απομυελινωτικές παθήσεις και G37 – άλλες απομυελινωτικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από τα ανωτέρω νοσήματα και λαμβάνουν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ γιατρός Νευρολόγος, Παιδίατρος, Νευροχειρουργός, Ιατρός Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» – «ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΝΣ» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.
2
Όσον αφορά τη συνταγογράφηση υγειονομικού υλικού και όχι την αρχική ένταξη στο μητρώο, πέραν των προαναφερθέντων ειδικοτήτων,
περιλαμβάνονται ο γενικός γιατρός, ο ουρολόγος και ο παθολόγος.
Όταν ένας ιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.
Η ανωτέρω διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά που αφορούν στις
ανωτέρω παθήσεις.
Αναφορικά με τεχνικά προβλήματα που πιθανόν προκύψουν παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο eopyynet.registries@eopyy.gov.gr, ενώ
για άλλες παρατηρήσεις ή ζητήματα που αφορούν τη διοικητική διαδικασία απευθυνθείτε στο Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Αναπτυξιακών Έργων στο d8.t5@eopyy.gov.gr.
Προς περαιτέρω ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε τις Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής του Μητρώου Ασθενών Απομυελινωτικών Παθήσεων του ΚΝΣ.
Το μητρώο θα τεθεί σε εφαρμογή από 17/7/2019.

Ο Γεν. Δ/ντης Οργ. Υπ. Υγείας
Γ. Αγγούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published.