Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου δύο παράτυπων μεταναστών, σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου δύο παράτυπων μεταναστών, σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθη σήμερα (02-04-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 50χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα δύο (2) παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, ο 50χρονος εντοπίστηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εξωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο (2) παράτυπους μετανάστες, ηλικίας 51 και 53 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των προαναφερόμενων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 51χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων είκοσι (1.420) ευρώ, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και τέσσερα (4) κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες, μαζί με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.