Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 22 Ιουνίου 2016,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν τα εξής :

  1. Μέτρα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.
  2. Έλεγχος και συντήρηση υδροστομίων
  3. Έλεγχος και συντήρηση δασικών αγροτικών δρόμων
  4. Καθορισμός και λήψη μέτρων σε περιοχές οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων.
  5. Καθορισμός και λήψη μέτρων σε οικοπεδικούς χώρους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου,  όπως : ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Καστοριάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, παρέστησαν και εκπρόσωποι άλλων  εμπλεκόμενων φορέων, όπως του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ/ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,  Συλλόγων του Δήμου, του Συλλόγου Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων Καστοριάς, καθώς και ο γεωπόνος του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση και σχεδιασμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά. Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται ήδη  σε ετοιμότητα, ενώ επεσήμανε την ανέκαθεν καλή συνεργασία του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τα προαναφερθέντα θέματα, τα οποία χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων επιλύθηκαν.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους που θα πρέπει να πραγματοποιούνται, έτσι ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις μη ορθής διαχείρισης υπολειμμάτων καλλιεργειών (καύση  σιτοκαλαμιών) καθώς και της παράνομης καύσης χορτολιβαδικών εκτάσεων, σε περιοχές ευθύνης του Δήμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.