Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 28 Ιουνίου  2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,  ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς (Δ/νση Δασών και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας), Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωποι λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Τιμολέων Ζέζος, τόνισε την αναγκαιότητα ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση απρόβλεπτων περιστατικών και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις υπήρξαν και από τους λοιπούς φορείς.

Στη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο παρελθόν, ενώ για ακόμη μία φορά, υπογραμμίστηκε η καλή συνεργασία του Δήμου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.