Συνάντηση Δημάρχου Καστοριάς και Ε.Α.Υ. Καστοριάς

Συνάντηση Δημάρχου Καστοριάς και Ε.Α.Υ. Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ και αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της Ε.Α.Υ Καστοριάς κ. Ιωάννη ΣΠΥΡΙΔΗ και τον Γενικό Γραμματέα αυτής κ Μηνά ΤΟΤΟΝΙΔΗ προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και ειδικότερα τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Δ.Α Καστοριάς.

Ως προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστήσαμε τον κ. Δήμαρχο για τη συμβολή του Δήμου Καστοριάς και την έμπρακτη συμπαράσταση του στο έργο των Αστυνομικών ειδικότερα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας που έπληξε την πόλη μας. Επίσης λόγω της αρμοδιότητάς του, μεταξύ άλλων συζητήσαμε και το θέμα ονοματοδοσίας της οδού που βρίσκεται μπροστά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Στον κ. Δήμαρχο καταθέσαμε  υπόμνημα για  το ζήτημα που αφορά την είσοδο των τέκνων των Αστυνομικών στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς σταθμούς και του ζητήσαμε να ληφθεί από μέρους του ειδική μέριμνα προκειμένου να διευκολύνονται οι συνάδελφοι που «τεχνητά» έχουν εξαιρεθεί από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αδυνατούν να καταφύγουν στους ιδιωτικούς σταθμούς.

Ο κ. Δήμαρχος από την πλευρά του αφού εξήρε το έργο των Αστυνομικών για το ήθος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά τόσο  για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, όσο και για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, μας ενημέρωσε ότι ο το θέμα της ονοματοδοσίας θα τεθεί άμεσα προς επίλυση. Σχετικά με το υπόμνημα που καταθέσαμε  αναγνώρισε το αίτημά μας ως δίκαιο, εξέφρασε την θετική κατ αρχήν πρόθεση του Δήμου στην υλοποίηση του και το προώθησε στα αρμόδια όργανα προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς συνεχίζει τις επαφές και της συναντήσεις της με Φορείς της πόλης μας αναδεικνύοντας σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό ενώ με τις προτάσεις και της παρεμβάσεις της συμβάλει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                                                                          Ο

Πρόεδρος                                                                                              Γενικός Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                                      ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.