Στους πρωταθλητές του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Στους πρωταθλητές του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Άργους Ορεστικού

«Μέχρι τώρα ο Δήμος Άργους Ορεστικού ανήκει στους πρωταθλητές του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας». Με τη φράση αυτή ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, χαιρέτησε την πορεία ένταξης και υλοποίησης έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, κατά τη διάρκεια σχετικής ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, που εξήρε επίσης τις επιδόσεις του Δήμου στον τομέα αυτό.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Άργους Ορεστικού καταλαμβάνει τη 2η θέση σε ποσοστά απορρόφησης των κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Κοζάνης (τη στιγμή που την 1η θέση καταλαμβάνει η ίδια η Περιφέρεια), καθώς ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εκάστοτε Προσκλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής.

«Δε μας δίνετε το κίνητρο να σας μαλώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουρτσίδης, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ευχαριστώντας παράλληλα τον ίδιο αλλά και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τη συνέπεια και την ουσιαστική προσπάθεια που έχει επιδείξει.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν και οι προϊστάμενοι των Μονάδων της ΕΥΔ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουρατίδης και Χρήστος Καραντίνος, τονίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Διαχειριστικής Αρχής και του Δήμου Άργους Ορεστικού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση και από το Ταμείο Συνοχής για το έργο του βιολογικού καθαρισμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού επεσήμανε πως ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και παρουσιάζει μεγάλη ετοιμότητα και για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τόσο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όσο και από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να υπάρξει πρόβλεψη για Μέτρα που θα αφορούν την εσωτερική οδοποιία, τη ρυμοτομία, την προσβασιμότητα, τον εξοπλισμό για αποχιονισμό, τους αναδασμούς και τα παράλληλα έργα, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών δομών, καθώς όπως είπε, τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους, με αποτέλεσμα ο Δήμος Άργους Ορεστικού να τις χρηματοδοτεί με ίδια έσοδα, ύψους 160.000 € τον χρόνο, ώστε και οι υπάλληλοι αυτών να πληρώνονται και η λειτουργία τους να συνεχίσει απρόσκοπτα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.