Στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ορίστηκε το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση ήταν, όπως είπε, να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών πολιτών.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους αδειούχους-εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με όλους τους μαθητές, με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Όπως είπε, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς σχολικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός μαθητών. Οι μαθητές θα κάνουν ξεχωριστά διαλείμματα, ανά τάξη.

Σε περίπτωση κρούσματος, το τμήμα θα κλείνει και θα ακολουθεί ιχνηλάτηση του μαθητή.

Οι μάσκες θα παρέχονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν, τόσο στα δημόσια, όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

«Τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στα σχολεία, παρά στον δρόμο και τις πλατείες, όπου παίζουν χωρίς κανόνες» είπε η υπουργός Παιδείας.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί» τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

 

https://www.naftemporiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.