Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού

Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού

Η  Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία και το Γυναικείο Χορευτικό της « Ορεστίδος» θα ταξιδέψουν για εμφανίσεις στο νησί της Αφροδίτης, από 21 – 25 Νοεμβρίου 2019, μετά από ευγενική πρόσκληση του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Λευκωσίας.

Εκτός από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους σε εκδηλώσεις στο μαρτυρικό νησί,  θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μεταξύ των άλλων:

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, την    Δερύνεια,  στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου  για να δούνε από απόσταση αναπνοής  την κατεχόμενη   πόλη φάντασμα από το προσωρινό οίκημα του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου. Επίσης  το σημείο  όπου δολοφονήθηκαν οι ηρωομάρτυρες Σολωμός Σολωμού και Ισαάκ Ισαάκ και να παρακολουθήσουν  φιλμάκι για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και την κατάληψη της από τον Τούρκο εισβολέα τον Αύγουστο του 1974. Θα συνεχίσουνε με βόλτα τα παραθαλάσσιο θέρετρο Αγία Νάπα.  Στη Λάρνακα το πρόγραμμα προβλέπει  επίσκεψη – προσκύνημα στην εκκλησία και τον τάφο του Αγίου Λαζάρου, πολιούχου της πόλης. Στις 6 μμ μετάβαση στη Λευκωσία για παράσταση της Χορωδίας & του Χορευτικού, στην  εκδήλωση που θα γίνει   στο μέγαρο της Σ.Ε.Κ (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου) στον Στρόβολο, στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα της ΣΕΚ, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκη Ιωάννου με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον θάνατο του.  Κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας  Ιωάννης Κασουλίδης.

 Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου μετάβαση στα Λεύκαρα, παραδοσιακό χωριό  όπου  ανθεί το χειροποίητο κέντημα , γνωστό σε όλο τον κόσμο . Επίσκεψη στην εκκλησία του Τιμίου σταυρού. Επίσης επίσκεψη στην Λευκωσία στον Τύμβο Μακεδονίτισσας,  στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου απαγχονίσθηκαν  εννέα ήρωες της ΕΟΚΑ,  στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στα ενετικά τείχη,  στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο  και στην γραμμή αντιπαράταξης  που χωρίζει την ελεύθερη από την κατεχόμενη Λευκωσία. Το βράδυ διασκεδαστική βραδιά στη Λευκωσία με γλέντι, φαγητό και ποτό. Στο Πρώτο μέρος  πρόγραμμα με την Χορωδία και το Χορευτικό της  ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ. Δεύτερο μέρος  διασκέδαση με Ελληνική μουσική ζωντανή  ή  DJ .Τέλος προβλέπονται  χαιρετισμοί από τους προέδρους των δυο συλλόγων  και ανταλλαγή αναμνηστικών.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Επίσκεψη στην  Μονή Παναγίας του Κύκκου  στο  βουνό Τρόοδος  και σε γύρω θέρετρα  [ή στο μοναστήρι του Μαχαιρά όπου  θυσιάσθηκε ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου]  Αργότερα επίσκεψη στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ    [Ελληνική Δύναμη Κύπρου] Νωρίς το βράδυ παράσταση της Χορωδίας & του Χορευτικού στην κοινότητα Αρεδιού κοντά στη Λευκωσία σε συνεργασία  με το Κυπριακό  χορευτικό συγκρότημα ΡΥΜΒΟΣ.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό και επίσκεψη  στη Λεμεσό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.