Ρευματοειδής Αρθρίτιδα – Συμπτώματα και εναλλακτική θεραπεία

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα – Συμπτώματα και εναλλακτική θεραπεία

Η αρθρίτιδα είναι ένας κοινός όρος για μια ασθένεια που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από εκατό ασθένειες. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο κοινή, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι η δεύτερη πιο συχνή. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ωστόσο, είναι η πιο σοβαρή μορφή αρθρίτιδας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας;

Πώς θα καταλάβετε ποιον τύπος αρθρίτιδας έχετε; Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που υπάρχουν για διαφορετικούς τύπους αρθρίτιδας:

Ωχρότητα
Απώλεια όρεξης
Πυρετός χαμηλού βαθμού
Το εύρος κίνησης είναι περιορισμένο
Αίσθημα μούδιασματος ή μυρμήγκιασμα
Ερυθρότητα του δέρματος
Φλεγμονή του δέρματος
Παραμορφώσεις χεριών και ποδιών
Πρησμένοι αδένες
Οζίδια κάτω από το δέρμα – στρογγυλά και ανώδυνα
Pleurisy – φλεγμονή των πνευμόνων

Τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να ποικίλουν – και μπορεί να περιλαμβάνουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα ή όλα τα παραπάνω συμπτώματα μαζί. Διαφορετικά συμπτώματα μπορεί να είναι εμφανή σε διαφορετικά στάδια της νόσου. Τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να είναι ενεργά ή ανενεργά. Όταν τα συμπτώματα είναι ανενεργά, ο ασθενής βρίσκεται σε ύφεση – και μπορεί να έχει μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς συμπτώματα. Τα σημάδια της μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κούραση
Πόνοι στους μύες και τις αρθρώσεις
Σκληρότητα στις αρθρώσεις
Μπορεί να υπάρχει πυρετός χαμηλού βαθμού
Απώλεια όρεξης

Μόλις γίνει μια διάγνωση, θα πρέπει να συζητήσετε τις επιλογές που έχετε με τον γιατρό σας. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά πολλοί άνθρωποι κατάφεραν αποτελεσματικά να ελέγξουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, κάνοντας υγιεινή διατροφή, διατηρώντας ένα υγιές βάρος και με τακτική άσκηση. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τη γενική εικόνα της υγεία σας, σωματικά και ψυχικά,  προκειμένου να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι ακόμη και αν η ρευματοειδής αρθρίτιδα βρίσκεται σε ύφεση και δεν έχετε εμφανίσει συμπτώματα για μήνες, είναι να διατηρήσετε τον υγιή τρόπο ζωής σας. Θα πρέπει να διατηρήσετε τη ρουτίνα άσκησής σας για να διατηρήσετε τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις δυνατούς, έτσι ώστε όταν οι αρθρώσεις σας πρέπει να βασίζονται λίγο περισσότερο στους μύες, οι μύες θα μπορούν να αντέξουν το βάρος.

Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο φάρμακο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, θα πρέπει να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για αυτό. Μάθετε ό, τι μπορείτε για τις πιθανές παρενέργειες, πώς αλληλεπιδρά το φάρμακο με άλλα φάρμακα και τρόφιμα και πώς το φάρμακο θα επηρεάσει την καθημερινή σας ζωή. Για μερικούς ανθρώπους, ο έλεγχος των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με φάρμακα μπορεί να είναι η θεραπεία. Άλλοι μπορεί να επιλέξουν να μην αναλάβουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τα φάρμακα που είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Για εκείνους που επιλέγουν να μην αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που βοηθούν στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Υπάρχουν πολλές φυτικές θεραπείες που μπορούν να ληφθούν για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και, πολλές φυτικές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μασάζ ώστε να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής των αρθρώσεων. Σύμφωνα με έρευνες η κανναβιδιόλη αποτελεί μια τέτοια επιλογή εναλλακτικής φυτικής θεραπείας προκειμένου να ελέγξετε τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Τα εξωκανναβιδοειδή μιμούνται τα ενδοκανναβινοειδή τα οποία λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό του σώματος. Μπορείτε να επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία βρώσιμων μορφών όπως για παράδειγμα οι ανθοί κάνναβης οι οποίοι είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, τονώνουν την φυσική άμυνα του οργανισμού και χαρίζουν αίσθημα υγείας και ευεξίας.

Πολλές θεραπείες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για τους ανθρώπους εδώ και χρόνια, το κλειδί είναι να βρείτε αυτό που θα λειτουργήσει για εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.