Π.Ε. Καστοριάς: Άδεια Χρήσης Μη βιολογικού Σπόρου

Π.Ε. Καστοριάς: Άδεια Χρήσης Μη βιολογικού Σπόρου

Από το τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς και βάση εγγράφων του ΥΠ.Α.Α.Τ γνωστοποιείται ανακοίνωση σχετικά με την άδεια χρήσης μη βιολογικού σπόρου, η οποία αναφέρει:

Ο παραγωγός υποβάλλει εγγράφως το αίτημα για έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  στη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς (γρ.2 γραμματεία), αφού πρώτα διαπιστώσει ότι η ποικιλίες για τις οποίες αιτείται είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο- plant variety database. Αιτήσεις που κατατίθενται εκτός των καταληκτικών ημερομηνιών, είναι εκπρόθεσμες και δε δύναται να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Πληροφορίες έχουν ανακοινωθεί στον ιστόχωρο του υπουργείου στην διαδρομή minagric.gr, Πολίτης ή Αγρότης-Επιχειρηματίας        Βιολογική γεωργία- Κτηνοτροφία,           Πολλαπλασιαστικό υλικό στη βιολογική γεωργία: έντυπα αιτήσεων, Βάση Δεδομένων με τους Βιολογικούς Σπόρους Σποράς από την οποία οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται για την ύπαρξη ή μη διαθέσιμων βιολογικών σπόρων σποράς. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και η βάση «κατάλογοι σπόρων σποράς»  που αφορά σπόρους εγγεγραμμένους στον κοινοτικό κατάλογο (plant variety database) στην οποία μπορούν να ελέγξουν αν οι ποικιλίες για τις οποίες αιτούνται είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο (απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου).

Παρακαλείστε να καταθέτετε τις αιτήσεις σας σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη καταχώρησή τους.

Όλοι οι παραγωγοί από την ένταξή τους στο καθεστώς ελέγχου για την βιολογική γεωργία είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν έχουν πρόσβαση σε βιολογικούς σπόρους σποράς ή πατατόσπορο να αιτούνται την έκδοση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου.

Οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης μη βιολογικού σπόρου  για σποροπαραγωγή δεν χορηγούνται από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής αλλά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους  στη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠ.Α.Α.Τ (Τμήμα Βιολ. Γεωργίας, Αχαρνών 29, ΤΚ 10439, τηλ. 2102128146).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.