Πούλησε σε δημοπρασία μέσω Facebook την 17χρονη κόρη του με αντάλλαγμα 500 αγελάδες κι αυτοκίνητα (pics)

Πούλησε σε δημοπρασία μέσω Facebook την 17χρονη κόρη του με αντάλλαγμα 500 αγελάδες κι αυτοκίνητα (pics)

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας της 17χρονης κοπέλας με ανάρτησή του στο Facebook, ζητούσε τις προσφορές των ενδιαφερόμενων αγοραστών, εγγυόμενος ταυτόχρονα ότι η νεαρή κόρη του δεν είχε στο παρελθόν ερωτικές επαφές με άλλους άντρες.

Ο αριθμός όσων κατέθεσαν τις «προσφορές» τους ανήλθε σε 5 άνδρες, ένας εκ των οποίων «κέρδισε» τον πλειστηριασμό της 17χρονης κοπέλας, υποσχόμενος στον πατέρα της προίκα 500 αγελάδων, τριών αυτοκινήτων και περίπου 9.000 ευρώ σε μετρητά.

Όπως είναι φυσικό το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις, ενώ από τα βέλη των επικριτών δεν γλίτωσε η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έσπευσε να δηλώσει ότι η επίμαχη ανάρτηση διεγράφη αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το περιεχόμενό της.

Να σημειωθεί, πως στην αφρικανική χώρα, που μαστίζεται από συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις, ελλείψεις βασικών αγαθών κι εξαιρετικά υψηλούς δείκτες φτώχειας, το φαινόμενο των «δημοπρασιών» ανήλικων γυναικών από τις οικογένειές τους με υλικά ανταλλάγματα είναι συνηθισμένη πρακτική.

Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών έκαναν έκκληση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να βάλουν τέλος στο φαινόμενο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό τελικά η ανήλικη κοπέλα παντρεύτηκε τον επιχειρηματία, όταν αυτός κατέβαλε στον πατέρα της τα προαναφερθέντα ανταλλάγματα.

Πηγή: gazzeta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.