ΠΕ Καστοριάς: Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης έτους 2020

ΠΕ Καστοριάς: Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης έτους 2020

Η Περιφερειακή Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τσιομπάνου Μ. Αικατερίνη, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, παρουσίασε την ετήσια έκθεση έτους 2020 στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι  νέα ανεξάρτητη αρχή που νομοθετήθηκε με το άρθρο 179 του ν.3852/2010, η οποία διαμεσολαβεί μετά από  καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των νομικών της προσώπων, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, προσφέροντας έτσι υπηρεσία τόσο στους πολίτες όσο και στις υπηρεσίες.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού από την ιστοσελίδα  https://www.pdm.gov.gr/diikitiki-domi/periferiakos-sybarastatis-tou-politi-ke-tis-epichirisis/ και να επικοινωνήσουν μαζί του στο νούμερο 2461351560.

Η έδρα του γραφείου βρίσκεται στην Κοζάνη, στον 2ο  όροφο  του κτίριου της παλαιάς Νομαρχίας, στην οδό Δημοκρατίας 27. Η Περιφερειακή Συμπαραστάτης επισκέφτεται όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και συναντά τους πολίτες κατόπιν αιτήματος.

Στην ετήσια έκθεση έτους 2020 καταγράφονται οι υποθέσεις που εξετάστηκαν από την Συμπαραστάτη και ο τρόπος επίλυσής τους. Μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο  : https://www.pdm.gov.gr/wp-content/uploads/2021/01/Ethsi0a-ekthesh-Symparastatis-Politi-2020.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.