Παρουσίασης του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητού κ. Ευθυμίου Ν. Τσιγαρίδα

Παρουσίασης του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητού κ. Ευθυμίου Ν. Τσιγαρίδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ  από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητού κ. Ευθυμίου Ν. Τσιγαρίδα. με θέμα, «Καστοριά Κέντρο ζωγραφικής την εποχή των Παλαιολόγων(1360-1450)» στο Δημαρχείο Καστοριάς, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αξιόλογο  έργο παρουσίασαν η κ. Μελίνα Παϊσίδου, Επίκ. Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης Α.Π.Θ., ο κ. Νικόλαος Σιώμκος, Βυζαντινολόγος, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας  Μακεδονικών Σπουδών Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής καλωσόρισε στην Καστοριά, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τον συγγραφέα κ. Τσιγαρίδα, τους ομιλητές της εκδήλωσης αλλά και την κόρη της  χορηγού,  της αείμνηστης Θεοδότης Αρτέμιδος  το γένος Σκαπέδρα από την Καστοριά κ. Λάνα Ι. Μανδύλα και τον Ακαδημαϊκό Ομότιμο Καθηγητή Νομικής κ. Απόστολο Γεωργιάδη.

Ο κ. Δήμαρχος στο τέλος της εκδήλωσης απέμεινε αναμνηστικά του Δήμου Καστοριάς για την προσφορά τους στην ανάδειξη του πολιτισμού της Καστοριάς,  στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στη χορηγό κ. Λάνα Ι. Μανδύλα και στον κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα για το  πολύτιμο επιστημονικό έργο του.

Η παρουσίαση του βιβλίου διοργανώθηκε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη εθνικού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στην πόλη της Καστοριάς και προσκύνημα στην τοπική κοινότητα Μελά και Κώττα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.