Ο Γεώργιος Πετκανάς στην Κλεισούρα

Ο Γεώργιος Πετκανάς στην Κλεισούρα

Από το πιο ανατολικό χωριό του δήμου Καστοριάς απ’ όπου προβάλλει ο ήλιος, τη Μαρτυρική Κλεισούρα, ξεκίνησε τις περιοδείες του ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γιώργος Πετκανάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης» συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούνται σε μια διαφορετική προεκλογική διάσταση αφού αυτές προσφέρουν διάλογο και δίνουν απαντήσεις από τον ίδιο στα πολυάριθμα ερωτήματα των κατοίκων. Επισκέψεις, οι οποίες θα συνεχισθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Καστοριάς.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου παραβρέθηκαν κάτοικοι της Κλεισούρας, ο Γιώργος Πετκανάς ανέφερε:

«Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστείτε εσείς και όχι αυτοί που οδήγησαν τον τόπο μας εδώ που βρίσκεται και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο θέλοντας να επιβάλουν και δήμαρχο, ελεγχόμενο, δικό τους. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ στην Κλεισούρα και από εδώ ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για να τα αλλάξουμε όλα, ξεκινάει ο αγώνας της ευθύνης, ξεκινάει η μάχη ενάντια στους εκπροσώπους του χθες, εναντίον της στασιμότητας και της ηττοπάθειας. Ξεκινάει ο αγώνας για τη «Συμμαχία» όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας, ο αγώνας για το χτίσιμο του νέου δήμου Καστοριάς, του νέου, σύγχρονου, καινοτόμου και ανοικτού στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο δήμου Καστοριάς».

Σε ότι αφορά την Κοινότητα Κλεισούρας, ο Γιώργος Πετκανάς τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας, που ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτονόητο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σήμερα έγινε το ζητούμενο, όπως είπε. Συγκεκριμένα εστίασε στην αποτυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, συγκεκριμένα στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στην κοπή χόρτων, στην αντικατάσταση λαμπτήρων, στην συντήρηση οδοστρώματος, στην βελτίωση αγροτικής οδοποιίας. Αιτία όπως εξήγησε είναι η μετριότητα συμμετοχής συγκεκριμένων αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν τα κατάφεραν τα περασμένα χρόνια, ωστόσο συνεχίζουν να διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, αφού εντάχθηκαν ως υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς, για να συνεχίσουν το «έργο τους».

Ο κ. Πετκανάς δεσμεύτηκε ενώπιον των κατοίκων για την παροχή χωρικών καυσόξυλων «στην «ώρα τους» όπως δήλωσε, στον προγραμματισμό με ένταξη έργου κεντρικού λέβητα που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού, τη μείωση τιμολογίου ύδρευσης, την προμήθεια πολυμηχανήματος κοπής χόρτων και αποχιονισμού αποκλειστικής χρήσης για την περιοχή, την δημιουργία Ιστορικού Μουσείου Ολοκαυτώματος και τέλος, την διεκδίκηση αποζημιώσεων στους απογόνους της θηριωδίας με σύσταση επιτροπής και μόνιμης εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης από τον δήμο Καστοριάς.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους κατοίκους και ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς, αναφερόμενος στη βελτίωση τουριστικών υποδομών της Κλεισούρας, στάθηκε στον αθλητικό, περιβαλλοντικό και εναλλακτικό τουρισμό, καθώς και στον Προσκυνηματικό τουρισμό που θα δώσουν «ζωή» στην περιοχή και κατέληξε:

«Από εδώ σήμερα, από τη Μαρτυρική Κλεισούρα, σας καλώ σε συνεχή και αδιάκοπο αγώνα υπέρ του συνολικού καλού. Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας της εργαζόμενης και του εργαζόμενου συνδημότη μας. Είναι ο αγώνας υπέρ των νέων μας, που εάν δεν έφυγαν ήδη δεν βρίσκουν λόγους να μείνουν. Είναι ο αγώνας υπέρ των μεγαλύτερων που κουράστηκαν περιμένοντας να δουν κάτι να αλλάζει. Ο αγώνας μας, είναι ο αγώνας ο καλός, ο αγώνας υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Σας ζητάμε να στηρίξετε την αλήθεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published.