Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Βουλή

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Βουλή

Σε ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Τομέα της (Έρευνας και Καινοτομίας), αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου, η Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού: «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κ.α. διατάξεις».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά πρόκειται για “ένα ακόμα νομοσχέδιο που ενώ ενσωματώνει οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες και επί της αρχής συμφωνήσαμε, από εκεί και πέρα έχει εντάξει 5 Υπουργικές τροπολογίες, με αποτέλεσμα από τα 38 αρχικά Άρθρα να έχουμε φτάσει αισίως στα 54 μέχρι στιγμής.

Άντε να τα εκατοστίσουμε”.

Παράλληλα τόνισε το γεγονός ότι ενώ “πριν από ένα μήνα είχαμε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Έρευνα, στο οποίο πέρα από τα αρχικά Άρθρα κατατέθηκαν 7 Υπουργικές και 52 βουλευτικές τροπολογίες, πολλές εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές, έρχεστε τώρα και καταθέτετε τροπολογία που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο, πάλι για τα ίδια θέματα. Κατά τα άλλα κάνετε διάλογο”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.