Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Πέμπτες οι Μπούρμπου – Κυρίδου στον τελικό της δικώπου άνευ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Πέμπτες οι Μπούρμπου – Κυρίδου στον τελικό της δικώπου άνευ

Η συγκλονιστική προσπάθεια της Χριστίνας Μπούρμπου και της Μαρίας Κυρίδου ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της πέμπτης θέσης στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από δύο 20χρονα κορίτσια με πολύ μέλλον στην κωπηλασία, έμεινε πίσω από την αρχή, αποπειράθηκε να κάνει την αντεπίθεσή του στο τέλος, όμως δεν κατάφερε να επαναλάβει άλλη ακόμα υπερβατική ανατροπή και να βρεθεί μέσα στα μετάλλια.

Φυσικά, αυτό δεν υποβαθμίζει καθόλου την τεράστια προσπάθεια των δύο κοριτσιών. Στην ηλικία τους και στην πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφαία 6άδα του αγωνίσματος κόντρα σε πληρώματα με τεράστια εμπειρία και να καταλάβουν την πέμπτη θέση. Έχοντας στον ημιτελικό καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της απόστασης με 6:48.70!

Ο αγώνας: Στα πρώτα πεντακόσια μέτρα ο Καναδάς ήταν εκείνος που είχε τα ηνία στην κούρσα, με τη Νέα Ζηλανδία να ακολουθεί, ενώ το ελληνικό πλήρωμα ήταν στην πέμπτη θέση, αλλά κοντά στα υπόλοιπα πληρώματα.

Η Νέα Ζηλανδία μετά τα πρώτα 1000 μέτρα ήταν εκείνη που πέρασε μπροστά δίνοντας μάχη με τον Καναδά. Από εκεί και πέρα οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά και ουσιαστικά “καθάρισαν” την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου.

Πίσω τους είχαμε μάχη ανάμεσα στον Καναδά και την Ρωσία με το δεύτερο πλήρωμα να είναι εκείνο που κατέκτησε στο τέλος το ασημένιο μετάλλιο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Μεγάλη Βρετανία, ενώ έκτη ήταν η Ισπανία.

Τα αποτελέσματα του τελικού στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου

  1. Νέα Ζηλανδία 6:50.19
  2. Ρωσία 6:51.45
  3. Καναδάς 6:52.10
  4. Μεγάλη Βρετανία 6:54.96
  5. Ελλάδα 6:57.11
  6. Ισπανία 7:00.05

https://www.sport24.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.