Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική  κατάσταση που βιώνει ο νομός της Καστοριάς  από  την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, και ειδικότερα το νοσοκομείο της  Καστοριάς με τα εκτεταμένα κρούσματα κορωνοϊού, ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενδιαφέρθηκε να μάθει για  την «μάχη»  που δίνουν καθημερινά οι πολίτες της Καστοριάς  και   ενημέρωσε τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ  για την απόφαση της  Κ.Ο. και της  ευρωομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ  να προχωρήσουν σε δωρεά μηχανημάτων (ενός κλίβανου αποστείρωσης ατμού 400 lt και ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος) στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Η συμβολική αυτή κίνηση έχει σκοπό να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό της Καστοριάς. Στους αγωνιζόμενους γιατρούς, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Αλλά και την ολόπλευρη στήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέσω μνημονίων, 19.500 εργαζόμενοι είχαν διοριστεί και πλαισιώσει το Ε.Σ.Υ. ενώ παράλληλα 100 νέες μονάδες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν στα δημόσια νοσοκομεία. Επί ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Καστοριάς υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ιατρών ! Οι 4.000 θέσεις που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκαν και δεν επαναδρομολογήθηκαν, ούτε μετά τη κρίση.

Τα αναφέρουμε αυτά για να μην ξεχνάμε…

Και μετά την κρίση που βιώνουμε, μην διανοηθεί κανείς να καταργήσει ή να υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία. Θα βρει απέναντί οτυ όλη την κοινωνία.

Το Ε.Σ.Υ., όμως, χρειάζεται άμεση στήριξη ΤΩΡΑ. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα επικοινωνιακά παιχνίδια περί  ενίσχυσης και γιατρών που κανείς δεν είδε.

Ζητάμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.