Νέα παρέμβαση του Δήμου Καστοριάς για τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης

Νέα παρέμβαση του Δήμου Καστοριάς για τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης

Σε μία ακόμη παρέμβαση προχωρά ο Δήμος Καστοριάς φροντίζοντας διαρκώς για τη βελτίωση της καθημερινότητας δημοτών και επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, κ. Όλγα Θεοχάρη, ζήτησε από τους πωλητές της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης να μη καταλαμβάνουν τους χώρους και τους δρόμους πλησίον της αγοράς με τα μεγάλα αυτοκίνητά τους.

Σε συνεννόηση που υπήρξε αποφασίστηκε, μόλις πραγματοποιούνται οι εκφορτώσεις των εμπορευμάτων τους να τα σταθμεύουν στη Λεωφόρο των Κύκνων, προς την έξοδο της πόλης και στις δύο πλευρές, από το ύψος της Λεωφόρου με τον αριθμό 18 και μετά, όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη (με κόκκινη επισήμανση ο χώρος απαγόρευσης).

Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 κι έρχεται να προστεθεί στη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, απόφαση που απέσπασε θετικότατα σχόλια από παραγωγούς και καταναλωτές.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών παρατηρείται αυξημένη κίνηση με αποτέλεσμα να δημιουργείται αφάνταστη ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει απ’ όλους τους εμπλεκόμενους συνεργασία και κατανόηση.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά της Τετάρτης λόγω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχει απλωθεί και σε άλλους δρόμους στους οποίους σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων. Με την εφαρμογή όμως της νέας αυτής απόφασης θα διευκολυνθεί κατά πολύ η πρόσβαση και η στάθμευση από τους καταναλωτές.

Για τη διευκόλυνση όλων, όπως κάθε Τετάρτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς με τα αρμόδια Τμήματά της θα βρίσκεται στο χώρο, όπως και η κ. Θεοχάρη για να ρυθμίσουν και να διευθετούν οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.