Με δίπλωμα ΙΧ οι μοτοσυκλέτες Α1 κατηγορίας έως 125 κ.

Με δίπλωμα ΙΧ οι μοτοσυκλέτες Α1 κατηγορίας έως 125 κ.

Από εδώ και πέρα όποιος έχει δίπλωμα αυτοκινήτου αυτομάτως οδηγεί και όλα τα δίκυκλα κατηγορίας Α1, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια! Η Ελλάδα, αυτό το μικρό γαλατικό χωριό που πάντα αντιστέκεται, άλλαξε πλέον τα διπλώματα οδήγησης εναρμονιζόμενη με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μία αλλαγή που περιμέναμε καιρό, είχαμε συζητήσει με διάφορους Υπουργούς τα τελευταία χρόνια -κάθε κυβέρνησης- και πλέον έφτασε η ώρα που έπρεπε να γίνει πράξη.

Η αλλαγή επικυρώνεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).

Αναγράφεται ξεκάθαρα στο ΦΕΚ 4075 πως από εδώ και πέρα «Η κατηγορία Β ισχύει και για οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1» Βρείτε το ΦΕΚ στο τέλος του άρθρου!

Δύο ομάδες ανθρώπων αναμένεται να αντιδράσουν στο παραπάνω, με βάση την εμπειρία μας. Οι Εξεταστές Υποψηφίων Οδηγών γιατί θεωρούν πως χάνουν πελάτες και μερίδα μοτοσυκλετιστών που πιστεύουν πως θα βρουν στους δρόμους ανθρώπους που δεν μπορούν να κρατήσουν ισορροπία. Έχουν λάθος και οι δύο για λόγους που έχουμε αναλύσει πολύ καιρό τώρα και έχουν αποδειχτεί πως ισχύουν από όλες τις υπόλοιπες χώρες που έχουν εξισώσει το δίπλωμα αυτοκινήτου συγκεκριμένα για την κατηγορία Α1. Δεν είναι ζήτημα γνώμης που μπορεί να εκφράσει κάποιος με ένα σχόλιο, αλλά προϊόν έρευνας.

Οι εξεταστές έχουν λάθος καθώς η κίνηση αυτή θα αυξήσει το πελατολόγιό τους. Από περισσότερους αναβάτες Α1 που θα θέλουν να συνεχίσουν σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο από 125. Δεν θα είναι όλοι όσοι αγοράσουν αύριο ένα παπάκι, αυριανοί μοτοσυκλετιστές. Κάποιοι θα μείνουν στο παπάκι. Ωστόσο η «πισίνα» αυτή υποψηφίων αναβατών θα ανέβει κατακόρυφα από το νέο κόσμο που θα προσεγγίσει, ακριβώς γιατί τώρα έχει μία δυνατότητα που πριν δεν είχε.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που οδηγούν μοτοσυκλέτα ΧΩΡΙΣ δίπλωμα. Μία βόλτα στον χώρο των εξετάσεων και θα δείτε ξεκάθαρα πόσοι είναι αυτοί που πηγαίνουν να βγάλουν το δίπλωμα ΑΦΟΤΟΥ έχουν πιαστεί να οδηγούν χωρίς αυτό. Ανασφάλιστοι όλο αυτό το διάστημα. Τέτοιες πρακτικές θα μειωθούν.

Από εκεί και πέρα ο οδηγός ενός αυτοκινήτου θα γίνει προσεκτικότερος οδηγός αυτοκινήτου την ημέρα που θα ανέβει σε μία μικρή μοτοσυκλέτα. Αποδεδειγμένα! (Προσοχή δεν υπάρχει τυπογραφικό στην προηγούμενη πρόταση. Καλύτερος οδηγός αυτοκινήτου μόλις καβαλήσει)

Και αμέσως μετά θα προσέχει περισσότερο και τις μοτοσυκλέτες στους δρόμους. Αποδεδειγμένα!

Ένας οδηγός αυτοκινήτου που ΞΕΡΕΙ να οδηγεί στους δρόμους και ΓΝΩΡΙΖΕΙ τα σήματα και ανεβαίνει σε μία μικρή μοτοσυκλέτα, έχει μετά από λίγο την ίδια ικανότητα με εκείνον που έχει περάσει τέσσερις ώρες κάνοντας σαλίγκαρους σε κορύνες για να πάρει ένα δίπλωμα σε ένα δίκυκλο με μονοψήφιο αριθμό αλόγων…

Και τέλος για να σταματήσουν οι αντιδράσεις και από αυτές τις ομάδες: Ισχύει στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Κάποια στιγμή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα γινόταν και εδώ

Πηγή: motomag

Leave a Reply

Your email address will not be published.