Μετακινήθηκε η ημερομηνία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων

Μετακινήθηκε η ημερομηνία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων

Λίγες μέρες έμειναν προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα όσων δικαιούχων υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Γιατί μετακινήθηκε η ημερομηνία καταβολής τους

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. «Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και, στη συνέχεια, του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά–διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία» σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ.

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.