Μαρία Αντωνίου: Το μόνο σας μέλημα είναι η δημιουργία κομματικών στρατών ομήρων συμβασιούχων

Μαρία Αντωνίου: Το μόνο σας μέλημα είναι η δημιουργία κομματικών στρατών ομήρων συμβασιούχων

Συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις», όπου βασική Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας είναι η Μαρία Αντωνίου.

Η Μαρία Αντωνίου στην τοποθέτησή της επί των άρθρων, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις αδυναμίες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε υπουργοκεντρικό, λέγοντας πως πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα κακής νομοθέτησης από την σημερινή κυβέρνηση. Ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς, αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι το μόνο σας μέλημα, κατά παρέκκλιση μάλιστα κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και σε ευθεία παραβίαση με το Σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, είναι η δημιουργία εκ νέου κομματικών στρατών ομήρων συμβασιούχων που κοροϊδεύετε. Πολύ παλαιοκομματική αντίληψη”.

Σχολιάζοντας όμως και τις πολλές τροπολογίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε “στη με γενικό αριθμό 712 και ειδικό 90 τροπολογία που κατατέθηκε από τη Νέας Δημοκρατία, με την οποία επιδιώκεται η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2017 και για οφειλές προς το Δημόσιο, αντιστοίχως με όσα ισχύουν για οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Πρόκειται για μια τροπολογία που έρχεται να δώσει λύση στην αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Μία τροπολογία που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 90 δις Ευρώ και τα αντίστοιχα προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα 16 δις Ευρώ. Η Κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την ανάγκη των συμπολιτών μας. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Σας διευκολύνουμε. Κύριε Πρωθυπουργέ το τάξατε πριν το συνέδριο. Τώρα μετά θα το εφαρμόσετε; Περιμένουμε να την κάνετε αποδεκτή”.

 https://www.youtube.com/watch?v=JnVG8kvftTY

Leave a Reply

Your email address will not be published.