Μέριμνα από το Δήμο Καστοριάς για τους επαγγελματίες αγρότες και φροντίδα για τους κατοίκους της ΔΕ Μεσοποταμίας

Μέριμνα από το Δήμο Καστοριάς για τους επαγγελματίες αγρότες και φροντίδα για τους κατοίκους της ΔΕ Μεσοποταμίας

Στη νέα Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) για παράταση της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης στη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, προστίθεται και το μέτρο της λήψης μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων. Κάτι, που με την πρώτη Απόφαση ίσχυε μόνο για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Π, το μέτρο αφορά μόνο τους αποδεδειγμένα επαγγελματίες αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν τη Βεβαίωση από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σχολιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε πλήρως για το ποιοι και πως λαμβάνουν τις Αποφάσεις και το ποιοι και πως εκτελούν τις ρητές εντολές, τον καλύπτουν απόλυτα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει άμεση και πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εφαρμόζοντας ως Δήμαρχος τις αποφάσεις και τις εντολές των αρμοδίων θεσμικών φορέων που κατοχυρώνονται με επίσημα έγγραφα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εστάλη χθες και η επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Παράλληλα, τόνισε τη σημαντική και στενή συνεργασία που έχει με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, με τον οποίο καταγράφουν και επιλύουν καθημερινά πάμπολλα προβλήματα συνδημοτών μας, μέσω των υπηρεσιών τους, ενώ υπενθύμισε για μία ακόμη φορά το τεράστιο βάρος που έχει επωμισθεί ο Δήμος Καστοριάς για την διαρκή φροντίδα 5.500 κατοίκων, σε 6 διαφορετικές κοινότητες. Κάτι που γίνεται χωρίς καμία προετοιμασία και βοήθεια για τέτοιου είδους καταστάσεις. Και κυρίως, αθόρυβα και διακριτικά.

Η ίδια ακριβώς μέριμνα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες που πλησιάζουμε στο Πάσχα για να μη μείνει κανένας συνδημότης μας απροστάτευτος και αβοήθητος και να μη λείψει τίποτε αναγκαίο από κανέναν συνάνθρωπό μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.