Κ. Μπαρμπαρούσης: Τρεις φορές έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών

Κ. Μπαρμπαρούσης: Τρεις φορές έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών

Όπως αποκαλύπτεται από τα όσα αναφέρουν αναλυτικά οι αστυνομικοί στις αναφορές τους, ο βουλευτής, που πλέον έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασε ακόμα και να επιχειρήσει να πέσει επάνω σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα που του είχαν κλείσει το δρόμο για να τον σταματήσουν και η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή από την άμεση αντίδραση του αστυνομικού οδηγού.

Αρχικά οι Αρχές είχαν στήσει μπλόκο στα διόδια της νέας εθνικής οδού μετά τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο ρεύμα προς Αγρίνιο. Μόλις είδαν το βουλευτικό αυτοκίνητο να κόβει ταχύτητα για να περάσει τη μπάρα των διοδίων, οι αστυνομικοί φώναξαν από τα μεγάφωνα στον Μπαρμπαρούση να σταματήσει και να κατέβει από το αυτοκίνητο. Εκείνος, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά άρχισε να φωνάζει ότι είναι βουλευτής και πρέπει όλοι να εξαφανιστούν από μπροστά του ενώ με θράσος φώναζε «δεν μπορείτε να σταματάτε βουλευτικό όχημα». Αμέσως μετά, ανέπτυξε ταχύτητα πέρασε ξυστά από τα περιπολικά που είχαν στηθεί μπροστά του, ενώ λίγο έλειψε να παρασύρει τους ένστολους που ήταν στο σημείο.

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και ενώ έχει αρχίσει η καταδίωξη, κάτω μάλιστα από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με έντονη βροχή και χαλάζι, οι αστυνομικοί στο ύψος της διασταύρωσης για την περιοχή του Αστακού, βάζουν κάθετα στο δρόμο ένα περιπολικό για να κόψουν τη διαδρομή του Μπαρμπαρούση. Εκείνος όμως κάνει ελιγμό, περνά ξυστά δίπλα από το υπηρεσιακό όχημα και μάλιστα προκαλεί και μικρές ζημιές.

Τα περιπολικά συνεχίζουν να τον καταδιώκουν πάνω στην εθνική οδό και, για τρίτη φορά, ο Μπαρμπαρούσης αδιαφορώντας για τα περιπολικά που βρίσκονται σχεδόν στο πλάι του, κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να αναγκάσει τους οδηγούς τους να ανακόψουν ταχύτητα. Αμέσως μετά, καταφέρνει να εξαφανιστεί στα ορεινά του νομού, το πιθανότερο σε κάποια στάνη, σημεία που γνωρίζει ο ίδιος άλλωστε πολύ καλά.

Στην Αθήνα οι επιτελείς της Κατεχάκη παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την επικίνδυνη καταδίωξη του βουλευτή, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ενημερώνεται συνεχώς και να δίνει εντολές για την ασφάλεια των αστυνομικών, αλλά και για τις κινήσεις για τη σύλληψη του Μπαρμπαρούση. Ο ίδιος μάλιστα ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ζήτησε να γίνει λεπτομερής καταγραφή των σημείων που οι αστυνομικοί σώθηκαν από θαύμα από την καταδίωξη, όχι κάποιου καταγεγραμμένου κακοποιού του ποινικού δικαίου, αλλά κάποιου που συστήνεται ως «βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου».

 

Πηγή: CNN GREECE

Leave a Reply

Your email address will not be published.