Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 117 συνολικά

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 117 συνολικά

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι έχει αρχίσει η διασπορά του ιού στην κοινότητα, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή της.

Επιβεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 117, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Τόνισε ότι από χθες, «είμαστε σε παγκόσμια πανδημία» με μεγάλη εξάπλωση του κορωνοιού.

Από τα 117 κρούσματα, τα 10 είναι τα λεγόμενα «ορφανά» δηλαδή ερευνάται η πηγή έκθεσης ενώ για ακόμη 15 κρούσματα η διερεύνηση συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των «ορφανών» κρουσμάτων δεν συνεπάγεται τεράστια διασπορά στην κοινότητα, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να αφορά κάποιες εκατοντάδες κρούσματα.

Σήμερα Πέμπτη, έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ενδέχεται να πάρουν εξιτήριο και άλλοι ασθενείς απο την Αθήνα.

Την Τετάρτη, έγιναν περισσότερα από 680 τεστ για κορωνοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από αυτά μικρός αριθμός ήταν θετικός.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια και καφετέριες.

Σημαντικότερο από όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, θεωρείται ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο με τρεις εβδομάδες θα πόσο απέδωσαν τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν θα φτάσει η Ελλάδα στο σημείο να πάρει μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της Ιταλίας.

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.