Κορονοϊός: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα

Κορονοϊός: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα

Η κυβέρνηση διέψευσε τη φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε, στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων ότι η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, διαβεβαιώνοντας παράλληλα σε ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την αναστολή ισχύος του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και αναστολή για δύο εβδομάδες της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι «Οι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτές τις ώρες ας επικρατήσει ψυχραιμία. Επιπλέον, οποιαδήποτε αυστηροποίηση των μέτρων κι αν αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δεν κλείνουν ακόμη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ούτε πρατήρια καυσίμων. Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό. Αυτό που μπορεί να κάνει -και το κάνουμε- είναι να παίρνει σταδιακά όλο και περισσότερα μέτρα. Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας».

Έκανε επίσης αναφορά στην ανάθεση των αρμοδιοτήτων του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό -και ήδη ορκίστηκε- ως Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες . Ο κ. Χαρδαλιάς θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

https://www.news247.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.