Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς: The MET live in HD η παράσταση “Σαμψων και Δαλιδά”

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς: The MET live in HD η παράσταση “Σαμψων και Δαλιδά”

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά την συγκλονιστική πρεμιέρα της σεζόν με την «Αϊντα», παρουσιάζει το βιβλικό έπος «Σαμψών και Δαλιδά» σε μια νέα εκπληκτική παραγωγή της Met.

 

Μια ακόμα μαγική βραδιά μας υπόσχεται η Metropolitan Opera παρουσιάζοντας το “Σαμψών και Δαλιδά”, με πρωταγωνιστές την συγκλονιστική Elīna Garanča και τον κορυφαίο Roberto Alagna, ένα δίδυμο που είχε εμφανιστεί μαζί στην περίφημη Κάρμεν του Βizet το 2010, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του γέρο-εβραίου.

Ο Darko Tresnjak, τιμημένος με Tony Award για σκηνοθεσία στο “A Gentlemans Guide to Love & Murder”, κάνει το ντεμπούτο του στη Met σκηνοθετώντας αυτή την απαιτητική παραγωγή. Τα επικά σκηνικά και τα παραμυθένια κοστούμια θα μας συναρπάσουν για μια ακόμα φορά, σε αυτή την μνημειώδη νέα παραγωγή μιας όπερας που ανεβαίνει στην Met μετά από είκοσι χρόνια. Ο βετεράνος Sir Mark Elder διευθύνει.

 

Το ”Σαμψών και Δαλιδά” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου του 1877. Η υπόθεση του έργου βασίζεται στην γνωστή ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Τοποθετείται χρονικά περί τα 1150 πΧ και η δράση διαδραματίζεται στην Γάζα και στους πρόποδες της Ιερουσαλήμ. Το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα της γαλλικής λυρικής σκηνής.

 

Το δίκτυο συνεργαζόμενων αιθουσών της Met στην Ελλάδα αποτελείται από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται το K–CINEPLEX Λεμεσού, όπου θα φιλοξενούνται στο εξής επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις.

 

            Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 956, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, ισχύει για 15 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Η παράσταση θα προβληθεί  με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση  του Δήμου Καστοριάς Ορεστειάς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων,  δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com ή ακολουθήστε τον επίσημο λογαριασμό MetinGreece στο Facebook.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10/2018 ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.