Καστοριά: Νοσταλγία και όμορφες εικόνες στη διαδικτυακή παρουσίαση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Νοσταλγία και όμορφες εικόνες στη διαδικτυακή παρουσίαση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Φωταγωγήθηκε πριν από λίγο το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καστοριά, στην πλατεία Ομονοίας, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου “8με8”, που φέτος θα τη ζήσουμε όλοι μας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Η ολιγόλεπτη διαδικτυακή παρουσίαση, που οργάνωσε ο Δήμος Καστοριάς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, περιελάμβανε εικόνες της Καστοριάς, που υπομονετικά αναμένει την άρση των περιοριστικών μέτρων, τις μοναδικές και αξέχαστες στιγμές των περυσινών φαντασμαγορικών εκδηλώσεων, που είχαν τεράστια απήχηση και συμμετοχή, το μήνυμα και τις ευχές του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και φυσικά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, που λόγω των περιοριστικών μέτρων έγινε χωρίς την παρουσία κοινού, αλλά με εντυπωσιακές λήψεις, μεταφέροντας ένα φωτεινό, αισιόδοξο, εορταστικό κλίμα σε κάθε σπίτι.

“Λίγες αλλά πολύ δυνατές εικόνες, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με στόχο να τονώσουμε τη διάθεση των πολιτών, κάτι που έχουμε όλοι μας ανάγκη περισσότερο από ποτέ”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος τόνισε τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή για να βρίσκεται πάντοτε και σε κάθε περίσταση δίπλα σε όλους τους δημότες.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων, Χρήστος Μουρατίδης, σημείωσε ότι “για το φετινό εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί πολλές δράσεις, με ενδιαφέρουσα θεματολογία για μικρούς και μεγάλους, η πλειονότητα των οποίων θα πραγματοποιηθεί αναγκαστικά εξ αποστάσεως κι εφόσον το επιτρέψουν νεότερες κυβερνητικές αποφάσεις θα αναπροσαρμόζονται και θα ανακοινώνονται σύμφωνα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν”.

Μπορείτε να ξαναδείτε το βίντεο εδώ: 8 με 8 – Δήμος Καστοριάς (kastoria.gov.gr)

κι εδώ: (3) Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Καστοριά. Έναρξη Εορταστικής Περιόδου “8με8” – YouTube

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για τη διαδικτυακή παρουσίαση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Καστοριά και την Έναρξη της Εορταστικής Περιόδου 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Αγαπητοί μου συνδημότες

Πριν από έναν χρόνο, τέτοιες μέρες, επικρατούσε παντού κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού ενόψει των εορτών. Ως νέα δημοτική αρχή, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σχεδιάσαμε, οργανώσαμε και παρουσιάσαμε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες δεκάδες εκδηλώσεις, πολλές εξ’ αυτών για πρώτη φορά, οι οποίες είχαν τεράστια απήχηση και συμμετοχή. Ενώ οι μοναδικές μάσκες που υπήρχαν, ήταν οι μάσκες του καστοριανού καρναβαλιού στα Ραγκουτσάρια, με τα οποία ολοκληρώνονταν μία ακόμη εορταστική περίοδος.

Φέτος δυστυχώς, οι συνθήκες επιβάλλουν μία άλλη πραγματικότητα.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, ανατρέπουν όλα όσα είχαμε δρομολογήσει από τον περυσινό σχεδιασμό, αναγκάζοντάς μας σε μία εορταστική περίοδο, προσαρμοσμένη στα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας κάμψει η εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία. Κι αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Να δημιουργήσουμε δηλαδή, μία χαρούμενη και λαμπερή ατμόσφαιρα και να τονώσουμε τη  διάθεση και την καθημερινότητα των πολιτών, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Ξέρουμε ότι αυτές οι γιορτές είναι πολύ διαφορετικές για όλους. Είναι όμως μία καλή ευκαιρία, να ζήσουμε και να αναζητήσουμε το πραγματικό νόημα των ημερών.

Την αλληλεγγύη, την ταπεινότητα, την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας.

Αυτή τη στιγμή, κάποιοι από αυτούς δίνουν τη δική τους μάχη. Και κάποιοι από αυτούς εργάζονται μέρα και νύχτα για να κερδηθεί αυτή η μάχη. Γι’ αυτό λοιπόν, η σκέψη μου, η σκέψη μας, βρίσκεται δίπλα τους. Μαζί και οι ευχές μας. Για να αντλήσουν ακόμη περισσότερη δύναμη και να πάνε όλα καλά.

Φίλες και φίλοι

Φωταγωγούμε απόψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καστοριά, με στόχο να φωτίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις καρδιές όλων των συνδημοτών μας.

Είναι ένας εντελώς διαφορετικός και ασυνήθιστος τρόπος. Αξιοποιώντας όμως τη δύναμη της τεχνολογίας, μοιραζόμαστε τα ίδια χαρμόσυνα συναισθήματα κι εκπέμπουμε ξανά, τα ίδια μηνύματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Με προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα κάνουμε φέτος μερικές απαραίτητες θυσίες, δείχνοντας συνέπεια και υπευθυνότητα, για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου,

όμορφες και χαρούμενες γιορτές, με υγεία πάνω απ’ όλα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.